Árpádhalom

 NOHAdmin  |   2018. augusztus 01., szerda  |   0

2018. július 14-én, Árpádhalmon tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 4. műhelymunkáját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

A műhelymunkán az Alapítvány képviselőin kívül az Összetartozunk Szövetség, a Puszta Ötös Térségfejlesztő Egyesület és a resicabányai Platanus Egyesület képviselői vettek részt a négy határontúli együttműködő partneren kívül.

A műhelymunka keretében Szarka Attila Árpádhalom polgármester köszöntötte a megjelenteket és bemutatta Árpádhalom kulturális életét, lehetőségeit, nehézségeit. Nagyon felemelő volt látni, hogy kis méretéhez képest mekkora erőfeszítéseket tesznek Árpádhalom rendezvényeinek szervezői.

A szakmai munka során a résztvevők felülvizsgálták a rendezvénynaptár tervezetét és rögzítették a szükséges változtatásokat. Megbeszélték a hosszú program utáni műhelymunka helyszínének, Zagyvarékasnak a problémáit. A közbeszerzések elakadása miatt lehetséges, hogy törölni kell az ottani programot. Helyette Nagyér és Temesvár kerülhet be a rendezvénynaptárba.

A 2018-as hosszú program szervezési problémáiról is kerekasztal megbeszélés után született döntés. Túristvándi, Panyola, Telkibánya a fő helyszínek.

A műhelymunka második felében Magyar Zita tartott prezentációt Árpádhalom és környékének kulturális életéről.
A program a falunapon és a Csöröge-fesztiválon való részvétellel ért véget.

Az Alapítvány képviselői a hazaúton a nagymágocsi kastély megtekintésével zárták a napot.

Köszönjük Magyar Zita közösségfejlesztő, Szarka Attila polgármester úr nélkülözhetetlen segítségét és a mórahalmi önkormányzat támogató együttműködését.

Média megjelenések

Letölthető dokumentumok

Kiadványok


Árpádhalom bemutatása

Öt év Öt falu – Egy fenntarható együtt-működés