Panyola

 NOHAdmin  |   2018. augusztus 01., szerda  |   0

2018. augusztus 3-7 között tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 5. műhelymunkáját és 3. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében. Ez volt a 2018-as év hosszú programja.

A műhelymunka helyszíne Panyola volt, de a szállás Túristvándiban volt, a vízimalom közelében.

Az Alapítvány képviselőin kívül Algyő, Árpádhalom, Hódmezővásárhely, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nyárád, Szeged, Tárnok, Telkibánya, Zalaegerszeg, illetve Ada, Esztelnek, Kolozsvár, Kovászna, Mohol, Resicabánya, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Temesvár, Tornyos, az Összetartozunk Szövetség képviselői vettek részt a panyolaiakon és a négy határontúli együttműködő partneren kívül.

Az 5 napos program első napja utazással telt el, amelynek végén elfoglaltuk a szállást Túristvándiban, majd résztvettünk a Panyola-feszt rendezvényén este. A második nap a műhelymunka keretében Muhari Zoltán panyolai polgármester köszöntötte a megjelenteket. Gaálné Pótor Melinda a sajtóosztály munkatársa bemutatta Panyola kulturális életét, lehetőségeit, nehézségeit, múltját és jövőképét.

A műhelymunka második felében Pappné Nagy Mónika és Nedesovszki Orsolya prezentációján keresztül a résztvevők betekintést nyertek a helyi nevezetességek gazdasági jelentőségéről és azok hasznosításáról.

A műhelymunka keretében a népi játszóudvaron, az aktív kézműves foglalkozásokon nagyon érdekes ismereteket és élményeket gyűjthettünk.

Köszönjük Gaálné Pótor Melinda nélkülözhetetlen segítségét és a panyolai önkormányzat támogató együttműködését.

Média megjelenések