Apátfalva

 NOHAdmin  |   2019. április 08., hétfő  |   0

2019. március 23-án, Apátfalván tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 7. műhelymunkáját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

A tanulmányúton az Alapítvány képviselőin kívül Káld, Nyárád, illetve az Összetartozunk Szövetség, a Nemzeti Együttműködési Közösség a resicabányai Platanus Egyesület, a tóthfalui Szabó Dénes Egyesület és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület képviselői vettek részt az apátfalviakon és a négy határontúli együttműködő partner képviselőin kívül.

A műhelymunka keretében Szekeres Ferenc apátfalvi polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Majd Orbán István alprojektvezető vázolta a következő két nap programját, illetve a projekt 2019-es terveit.

Vargáné Nagyfalusi Ilona  az Apátfalvi Értéktár Bizottság elnöke bemutatta Apátfalva kulturális életét, lehetőségeit, nehézségeit, múltját és jövőképét.

Szani Marianna szakmai vezető a 2019-es hosszú programról beszélt, melynek fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök úr lesz.

Rendkívüli programpont volt a Nyárádról készült kisfilm megtekintése, illetve Hegyi Endre I. világháborús fotókról szóló előadása.

Baksa József projektmenedzser koordinálásával a résztvevők felülvizsgálták a rendezvénynaptárt, illetve a műhelymunka keretében kerekasztal megbeszélésen elemezték a település lehetőségeit és az adaptálási lehetőségeket.

Végül Langó Csaba- Faluház vezető, Értéktár bizottság tag röviden ismertette a kulturális rendezvényeket, azok megvalósítását, pályázatokat.

Vacsora után nagyon jó hangulatú kulturális esten vettek részt a megjelentek. A helyi tehetségek, művészeti csoportok mellett hódmezővásárhelyi, resicabányai és tornyosi fellépők is színesítették a műsort.

Köszönjük Szekeres Ferenc polgármester, Kiszely Jánosné alpolgármester, Fekete Irén koordinátor és a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és az apátfalvi önkormányzat messzemenően támogató együttműködését.

Média megjelenések

Galéria