Pitvaros

 NOHAdmin  |   2019. június 05., szerda  |   0

2019. május 29-én, Pitvaroson tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 9. műhelymunkáját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

A műhelymunkán az Alapítvány képviselőin kívül főként helyiek, illetve a Jó Munka Szociális Szövetkezet, az Összetartozunk Szövetség, a Nemzeti Együttműködési Közösség, a felvidéki CSEMADOK és CSEMADOK Szímő, a temesvári Szórvány Alapítvány és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület képviselői vettek részt.

Rendhagyó állomása volt ez programsorozatunknak, mivel a Kihívás Napja felhíváshoz csatlakozó Pitvaros volt az apropója és a hétközi időpont is nehézséget okozott a szervezésben.

A műhelymunka keretében Baksa József projektmenedzser köszöntötte a résztvevőket. Az eltelt félnapos program értékelése mellett az előttünk álló feladatokról is szólt.

Majd Orbán István alprojektvezető vázolta a projekt eddigi eredményeit és 2019-es terveit.
Szani Marianna szakmai vezető a félidejéhez érkezett Kultúra határok nélkül projekt megvalósított és megvalósítandó elemeit részletezte.

Végül a résztvevők folytatták illetve bekapcsolódtak a Kihívás Napja versenyeihez (Pingpong, Röplabda, Kosárlabda, Teremfoci, Foci, Jóga, Taekwon-do, Sagway-után-futó verseny, Asszony- és leánycipelő verseny, Tánc, Tollas, Darts, Mókás akadályverseny – kicsiknek és nagyoknak, Bivaly-túra – gyalogtúra Pitvaros vízibivaly állományához, Kerékpártúra – saját kerékpárral, Kötélhúzás, Aktív-sakk: a hagyományos sakkjátszmát mozgással ötvözzük – a cél, hogy minél hamarabb lekerüljenek a bábuk a tábláról. Amelyik játékosnak egy bábuját leütik, valamilyen pulzusnövelő tevékenységet kell végeznie (guggolásból felugrás, fekvőtámasz, négyütemű).

Köszönjük Radó Tibor polgármester és a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és a pitvarosi önkormányzat messzemenően támogató együttműködését.

Média megjelenések

Galéria