Temesvár

 NOHAdmin  |   2018. október 10., szerda  |   0

III. Temesvári Magyar Napok

A nagy sikernek örvendő Temesvári Magyar Napokat immár harmadik alkalommal rendezzük meg a belváros szívében meghódítva az Opera teret és környékét. Az esemény az itt élő és elszármazott magyar családok, civil szervezetek, intézmények, vállalkozók és művészek közös rendezvénye.

A négy nap alatt színes programkavalkáddal várjuk az érdeklődőket: könnyűzenei és jazzkoncertekkel, színházi előadásokkal, hagyományőrző bemutatókkal, népzenével és néptánccal, gasztronómiával, kézművesvásárral, gyermekfoglalkozásokkal.

A Temesvári Magyar Napok célja kultúránk és hagyományaink megélése és megismertetése a többségi lakossággal, valamint az itt élő nemzeti kisebbségekkel.

Rendezvényünk mindenki számára nyitott, regionális jellegét a hely és a tartalom egyaránt kiemelkedővé teszi. Temesvár a rendezvény négy napja alatt vendégül fog látni több, a régióból érkező előadóművészt, zenészt, táncegyüttest, valamint kedves vendéget Magyarországról, a Vajdaságból és Erdély különböző vidékeiről.

Külön örömre ad okot, hogy Temesvár kiérdemelte a 2021-es „Európa Kulturális Fővárosa” címet. A nyertes pályázat egyik kiemelt célja, hogy 2021-ig a művészeti programoknak egyötöde az etnikai és kulturális kisebbségekkel kötött partnerségben valósuljon meg.

Éljük meg együtt a magyar kultúra forgatagát szeptember 27–30. között Temesváron!

A Várbástya Egyesület

letölthető programfüzet
Letölthető programfüzet