Apátfalva

 Dovalovszki Tamás  |   2019. április 08., hétfő  |   0

2019. március 24-én, Apátfalván tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 6. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

Az előző napi műhelymunka után, este, a Kulturális est után kötetlen beszélgetés, ismerkedés zárta a napot az éjszakába nyúlóan.

A tanulmányúton az Alapítvány képviselőin kívül Káld, Nyárád, illetve az Összetartozunk Szövetség, a resicabányai Platanus Egyesület, a tóthfalui Szabó Dénes Egyesület és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület képviselői vettek részt az apátfalviakon és a négy határontúli együttműködő partner képviselőin kívül.

Először Apátfalva és környékének nevezetességei (Langó kápolna, Kőkereszt, rombolt híd, Szent Mihály templom, szoborkert-emlékművek, Nepomuki Szent János szobor) megtekintésére került sor, lovaskocsis utazás keretében. A helyi szakemberek beszéltek a látványosságok történetéről, érdekességeiről. A helyi hagyományokkal, illetve a hagyományőrzőkkel való megismerkedésre is sor került, akik értékes tapasztalataikat megosztották a résztvevőkkel.

Ebéd után a Kiszebáb-égetésre került sor, kulturális műsor keretében, amely méltó lezárása volt a gazdag és értékes programnak.

Köszönjük Szekeres Ferenc polgármester, Kiszely Jánosné alpolgármester, Fekete Irén koordinátor és a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és az apátfalvi önkormányzat messzemenően támogató együttműködését.