Káld

 NOHAdmin  |   0

2019. július 28-án, Káldon tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 8. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

A tanulmányúton az Alapítvány képviselőin kívül Gérce, a Vas Megyei Önkormányzat, illetve az Összetartozunk Szövetség, a Nemzeti Együttműködési Közösség a temesvári Szórvány Alapítvány, civil partnerek képviselőin és a helyieken kívül.

A tanulmányút keretében Dr. Schmidt József káldi polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Nagyné Juhász Krisztina  az Apátfalvi Értéktár Bizottság tagja, önkormányzati képviselő és Németh Lilla Gitta bemutatta Káld környékének nevezetességeit.

A Farkas-erdő természetvédelmi értékei kiemelten fontosak a környéken és szorosan hozzájárulnak a település kulturális vonzerejéhez.

A Scherg Lőrinc kilátó, a Lajos-bükkök, a banyafák, a Mária Terézia-forrás, a kápolna és a vadászház megtekintése tartós élményhez juttatták a résztvevőket.

Köszönjük Dr. Schmidt József polgármester, Nagyné Juhász Krisztina képviselő, Németh Lilla Gitta koordinátor és a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és a káldi önkormányzat messzemenően támogató együttműködését.

Galéria