Mátranovák

 NOHAdmin  |   2019. június 26., szerda  |   0

2019. június 22-23-án, Mátranovákon tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 6. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

A tanulmányúton az Alapítvány képviselőin kívül Mátramindszent, Szuha, illetve az Összetartozunk Szövetség, a Nemzeti Együttműködési Közösség, a Szórvány Alapítvány vett részt a mátranovákiakon kívül.

Először kötetlenebb műhelymunkára került sor, melynek során a helyi lehetőségekkel ismerkedtünk meg. Örömmel tapasztaltuk, hogy az ide települt gyár révén sokkal több anyagi lehetősége van a helyi szervezeteknek a fejlődéshez. A Mátra Napok keretében több kulturális programon vettünk részt, illetve megtekintettük a bányamúzeumot és a település értékeit. A helyi szakemberek beszéltek a látványosságok történetéről, érdekességeiről. A helyi hagyományokkal, illetve a hagyományőrzőkkel való megismerkedésre is sor került, akik értékes tapasztalataikat megosztották a résztvevőkkel.

Vasárnap reggel túrázásra is sor került az igazán gazdag és értékes program zárásaként.

Köszönjük Bodor Ernőné polgármester asszony, Cserhalmi Adél koordinátor és a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és a mátranováki önkormányzat messzemenően támogató együttműködését.

Média megjelenések