Tóthfalu, Hódmezővásárhely, Mártély

 NOHAdmin  |   2019. augusztus 27., kedd  |   0

2019. augusztus 18-20-án, Hódmezővásárhelyen, Mártélyon és környékén tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 9. tanulmányútját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

Az előző (augusztus 9-10-i) műhelymunka és az egyhetes, tóthfalui tábor után ez volt a hosszú program utolsó, záró része.

A tanulmányúton az Alapítvány képviselőin kívül Nyárád, Tárnok illetve az Összetartozunk Szövetség, a Nemzeti Együttműködési Közösség a nagyváradi BINCISZ, resicabányai Platanus Egyesület, a tóthfalui Szabó Dénes Egyesület és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület és több település és civil szervezet képviselői vettek részt és a két felvidéki határontúli együttműködő partner képviselőin kívül.

A köztársasági elnök úr fővédnökségével megvalósított tóthfalui egyhetes tábor után a résztvevők hódmezővásárhelyi és mártélyi programokhoz csatlakoztak a résztvevők a Trianont Tagadók Tudatos Társasága nevű civil szervezet meghívására.

Az első két napon az augusztus 20-i ünnepélyes programsorozat mellett a helyi értékekkel, így a mártélyi holtág adta lehetőséggel is megismerkedtek a program keretében a látogatók.

A harmadik napon ópusztaszeri kirándulással és az ottani programokkal zárult ez a hosszú program, amely méltó lezárása volt a bő 10 napnak.

Köszönjük a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és a helyi civil szervezetek messzemenően támogató együttműködését.

Videók:

Galéria: